Keresőmarketing

Villanyszerelés tippek

2022/07/19. - írta: Fűtésszerelés Péter

Villanyszerelés tippek

 

Villanyszerelés
Az otthonunk munkálatait közül – ilyen több között a villanyszerelés is – egy bizonyos szintig mi magunk is eltudjuk végezni, betartva a biztonsági előírásokat. Ahhoz, hogy a villanyszerelés sikeres legyen szükséges egy jól kidolgozott terv, ami lépésről-lépesre végig vezet az adott munkafolyamaton. Természetesen a munka ellenőrzése elengedhetetlen egy szakember által, de a feladatok döntő többségét mi magunk is el tudjuk végezni.

Nézzünk néhány gyakorlati tanácsot, amire érdemes odafigyelnünk a villanyszerelés elkezdése előtt, illetve a munkák során.

Előkészületek
Mint minden építkezést vagy felújítási munkát célszerű megfelelő módon előkészíteni és ez alól a villanyszerelés sem kivétel. Más előkészületek szükségesek egy már meglévő elektromos hálózat felújításakor, mint egy teljesen új építésű ház villamos hálózatának telepítésekor.

Gondoljuk végig, hogy pontosan milyen szerkezeti elemekkel fogunk dolgozni a villanyszerelés alatt. A falak, amelyben a vezetékeket, illetve a világítótesteket szeretnék felszerelni a villanyszerelés során az tégla, ytong vagy esetleg gipszkartonból készült. Vegyük sorra, hogy milyen elektromos eszközöket szeretnék használni az otthonunkban.

Van-e köztük olyan, ami nagyobb teljesítmény igényű? Árammal szeretnék-e fűteni, lesz-e klíma berendezésünk, használati meleg vizet elektromosan szeretnénk-e előállítani? Ezek mind fontos paraméterek lehetnek a villanyszerelés előkészületei és maga a szerelési munka alatt.

Földelés
A földelés az egyik legfontosabb biztonsági intézkedés, ami azontúl, hogy a villanyszerelés egyik kötelező elírása, egy esetleges balesettől is megóv minket. A villanyszerelés földelésnek nevezi a fémtárgyak a földdel való összekötését, ahol a föld potenciálját nullának választjuk meg.

A földelés feladata az, hogy az általunk kézzel megérinthető fém burkolatú eszközök felületéről az esetleges áramot elvezesse a földbe. Fontos tudni, hogy villanyszerelési szempontból a földelés nem azonos a nullázással.

A földelés készítésekor egy fémből készült úgynevezett földelő szondát juttatunk a talajba és majd a földelni kívánt eszközöket, tárgyakat fémesen csatlakoztatjuk ehhez a földelő szondához.

Megfelelő vezeték típusok
Villanyszerelés során többféle vezeték típussal is találkozni fogunk. A mai korszerű villamos vezetékek egy úgynevezett belső érből és az ezt körül fogó külső szigetelésből állnak. Ezek lehetnek több rétegűek is. Minden egyes villamos vezetékre külön szabály érvényes.

Villanyszerelés nedves helységekben
Minden olyan helység, ahol a páratartalom 75%-ot meghaladja és fennáll a veszély a páralecsapódásnak nedves helységnek minősül. Egy hétköznapi lakóházban ezek a fürdőszoba, illetve WC. Villamos berendezések elhelyezését tekintve négy zónára osztják fel a fürdőszobát, amely zónákba érintésvédelmi szempontokból különböző villamos eszközöket, berendezéskét helyezhetünk el.

Zónák:

0. Zóna: Fürdőkád vagy a zuhanyzótálca melletti terület. Ebben a zónában csak 12 V váltakozó vagy 30 V névleges feszültségű készülékek helyezhetők el, amelyek SELV (Földeletlen érintésvédelmi törpefeszültség) móddal védett készülékek.

1.-2. Zóna: Kizárólag a fürdőszoba fűtésére szolgáló olaj vagy gáztüzelésű készülékekben lévő elektromos eszközöket helyezhetünk el. Ezek rögzített és állandó csatlakozású készülékek.

3. Zóna: Ebben a zónában kapnak helyett a fürdőszobát fűtő villamos berendezések, amelyeket 2,25 m magasan szabad felszerelni és üzemeltetni.

Biztonsági szempontból fontos, hogy a fürdőszoba villamoshálózatának tervezésekor ne feledkezzünk meg az áram-védőkapcsolóról, ismertebb nevén a Fí reléről. A vizes helységekben előfordulhatnak olyan balesetek, amelyeket egy Fí relé segítségével nagyobb sérülés, áramütés nélkül elkerülhetünk. A Fí relé leegyszerűsített működési elve azon alapul, hogy figyeli a fázis és a nulla közötti áramerősséget. Amikor érzékeli, hogy a kettő nem azonos akkor a relé lekapcsol. A villanyszerelés egyszerű, magát a Fí relét a villanyóra után, a kismegszakító elé kell beszerelni amit bármely villanyszerelési és elektronikai szaküzletben meg lehet vásárolni.

siófok edzőterem, kötényhas torna, fitness terem budapest, szolnok edzőterem, rúdtánc, edzés motiváció nőknek, kinesio tape ragasztás, külföldi fitness modellek, keszthely konditerem, kineziologiai tapasz

 

1. siófok edzőterem

2. kötényhas torna

3. fitness terem budapest

4. szolnok edzőterem

5. rúdtánc

6. edzés motiváció nőknek

7. kinesio tape ragasztás

8. külföldi fitness modellek

9. keszthely konditerem

10. kineziologiai tapasz

siófok edzőterem, kötényhas torna, fitness terem budapest, szolnok edzőterem, rúdtánc, edzés motiváció nőknek, kinesio tape ragasztás, külföldi fitness modellek, keszthely konditerem, kineziologiai tapasz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyszerelesnonstop.blog.hu/api/trackback/id/tr5817881011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

kisteherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat kisteherautó bérlés Budapest keresőmarketing teherautó bérlés üzemorvosi vizsgálat üzemorvos

How To Get The Perfect Kisteherautó bérlés, üzemorvos Around

Kisteherautó bérlés, üzemorvos is a big and complex issue. It is easy to become overwhelmed by everything you need to know in order to select the right coverage. The following Kisteherautó bérlés, üzemorvos tips within this article will get you started on your way!

When you think about registering for medical coverage through your employer, think about your health and your family's health. This may lead you to purchasing insurance with a cheaper premium if you anticipate no health issues. While this is the least-cost method right away, this may be a risk if problems develop.

When you are thinking about buying Kisteherautó bérlés, üzemorvos yourself, take time to work out all applicable costs.

Kisteherautó bérlés, üzemorvos is great for saving money on your taxes.Any money you pay for your deductible, your prescriptions, or any visits that your insurance doesn't cover can also be deducted from your taxable income. Be sure to check the guidelines because state and federal tax differences.

Do not ever openly volunteer unsolicited information when your potential medical insurance agency is discussing the application process. Answer only questions that are directly asked.If you add any extra information, they will note it in their files and could take what they have learned to charge you more for your premiums or remove your coverage all together.

Regardless of the kind of policy you have, making the decision to use generic drugs will always be more cost effective. There are only rare times you can't get generic medicine, but using them is no different than using the brand name, as studies have shown.

Now that you've reached the end of the article, you can see that it is possible to make sense out of this complicated subject. Just take it slow and gather as much information as possible.

Using the suggestions you received from this article, you can be better equipped to make wiser decision in regard to your Kisteherautó bérlés, üzemorvos.